Fonott tálcák nemcsak otthonra
2017.10.07.
Ugye Ön is tudta, hogy az ételek sokkal finomabbnak tűnnek, ha kellőképpen ízlésesen tálalják őket? Másként mutat ugyanaz az étel, más a benyomásunk róla, s ezáltal más döntés születik meg bennünk ugyanazzal az étellel szemben, ha nem megfelelő a tálalása.
A tálalás és kínálás egyik alapvető eszköze a tálca. A népi, hagyományos tálalás és kínálás része a fonott tálca. A fonott tálcák sokszínűsége a felhasználhatóságuk és variálhatóságuk nagy skáláját mutatja. A kenyerek, pékáruk kínálása, felszolgálása ma is szinte minden vendéglátóhelyen fonott tálcákról történik.
Az ünnepek alkalmával, különböző családi rendezvényeken szendvicsek, hidegtálak, sütemények tálalására is előszeretettel használjuk. Emellett a gyümölcsök kínálásához, felszolgálásához is sokkal jobban illik a fonott tálca.
Pékségek és a tálcák
Ahol elsődleges szempont a termékek ízléses, hagyományokhoz hű tálalása, s nemcsak a munkafázisokban alkalmazott munkaeszköz, hanem tálaló és kínáló eszköz is, az a pékségek. Talán itt találkozhatunk velük a legtöbbször, s ez nem is véletlen. Egy cipó, egy frissen sült kenyér fonott vessző tálcán, vagy kis kosárkában mennyivel jobban a szívünkbe lopja magát, mint ha rideg fémtálcán, esetleg műanyag tálcán látnánk meg...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
További fonott kosarak, több oldalon keresztül: fonott fás kosár és gazdasági kosár kínálatunk
« Visszalépés